Valitse Sopiva Shakkipeli | Osto-opas

French Staunton - Virallinen taitettava shakkisetti
 
Kun valitset sopivaa shakkilautaa tai shakkisettiä, päätös riippuu siitä, millaiseen tarkoitukseen aiot sen ottaa käyttöön. Jos suunnittelet ottavasi shakkilaudan mukaasi lomamatkalle tai rentouttavaan vapaa-ajan mökkiin, harkitse taitettavaa shakkilautaa, jossa pelinappulat voidaan kätevästi säilyttää laudan sisällä. Jos sen sijaan haluat pitää shakkikokemuksen liikkuvana, pienempi matkashakki, jossa on magneettiset pelinappulat, voi olla erinomainen valinta.

 

Woody Matkashakki Taitettava TiberianChess.fi

Woody - Matkashakki

 

Jos tilaa riittää ja haluat luoda näyttävän esillepanon shakkia varten, suosittelemme harkitsemaan kaunista, hieman suurempaa koristeellista shakkipeliä yksityiskohtaisilla shakkinappuloilla. Toki valintaan vaikuttavat myös budjetti ja henkilökohtainen tyyli.

 

King's Green - Koristeellinen 38cm shakkisetti

 

MITAT / KOKO

Shakkilaudat ja nappulat tulevat eri kokoisina, ja niiden yhteensopivuus on avainasia. Shakkilaudan koko ilmoitetaan ruutujen koon millimetreinä, kun taas nappuloiden koko mitataan kuninkaan korkeutena - samoin millimetreinä.

 

Shakkilauta Mahonki ja German Knight Shakkinappulat - TiberianChess.fi

Shakkilauta mahonki & ebonoidut German Staunton shakkinappulat

 

Jos päätät valita shakkilaudan ja nappuloiden setin, voit luottaa siihen, että ne sopivat yhteen moitteettomasti. Jos taas omistat jo hienoja shakkinappuloita ja tarvitset vain uuden laudan tai päinvastoin, ohessa oleva opas auttaa valitsemaan oikeat koot:

35 mm ruutu = Kuninkaan korkeus 65-70 mm

40 mm ruutu = Kuninkaan korkeus 76-80 mm

45 mm ruutu = Kuninkaan korkeus 76-86 mm

50 mm ruutu = Kuninkaan korkeus 86-95 mm

55 mm ruutu = Kuninkaan korkeus 95-98 mm

58 mm ruutu = Kuninkaan korkeus 98-101 mm

60 mm ruutu = Kuninkaan korkeus 101 mm+

SHAKKINAPPULAT

Useimmat ammattilaiset pelaajat suosivat Staunton-mallisia shakkinappuloita, joita on saatavilla sekä puusta että muovista valmistettuina. Jos suuntaat etelään lomamatkalle, saatat törmätä myös kivisillä nappuloilla varustettuihin peleihin, mutta nämä ovat pääasiassa koristeellisia ja harvemmin käytössä turnauksissa tai vastaavissa tilanteissa.

 

Supreme Staunton Shakkinappulat

 

Shakkikaupoista voi löytää myös erilaisia koristeellisia nappulavaihtoehtoja, kuten Ambassador-nappulat tai venäläiset sipulimalliset nappulat, jotka saattavat olla tuttuja 'Queen's Gambit' -sarjasta.

Katso kaikki puiset shakkinappulat täältä.

SHAKKILAUTA

Shakkilautojen ruudut ovat yleensä joko vaaleita ja tummia, joko mustavalkoisia tai valkoisen ja ruskean sävyisiä.

Laadukkaista shakkilautavaihtoehdoista kiinnostuneille suosittelemme harkitsemaan esimerkiksi vaahteraa, mahonkia, wenge tai ylellistä padauk-puuta.

Katso kaikki puiset shakkilaudat täältä.

Muoviset shakkipelit ovat kestäviä ja helppoja puhdistaa tarvittaessa, jos innokas pelaaja sattuu läikyttämään virvoitusjuomaa tai kahvia.

 

Padauk Puinen Shakkilauta - TiberianChess.fi

Shakkilauta Padauk

 

SHAKKINOTAATIO / KOORDINAATIT

Monissa shakkilaudoissamme on merkinnät laudan reunoilla, jotka sisältävät koordinaatit numeroin ja kirjaimin jokaiselle ruudulle. Kirjaimet A:sta H:hen ja numerot 1:stä 8:aan. Tämä notaatio auttaa sekä omien siirtojen kirjaamisessa että aseman seuraamisessa esimerkiksi shakkikirjaa käytettäessä.

 

Shakkilauta Pähkinä Black Stripe - TiberianChess.fi

Shakkilauta Pähkinä Black Stripe notaatiolla

 

SÄILYTYSRASIA SHAKKINAPPULOILLE

Laadukkaan shakkinappularasian hankkiminen tilatessasi shakkilautaa ja -nappuloita on fiksu ratkaisu. Säilytysrasia varmistaa nappuloiden turvallisen säilytyksen ja estää niiden vahingoittumisen. Tämä parantaa pelikokemusta ja pidentää merkittävästi nappuloiden käyttöikää.

 

Shakkinappuloiden Säilytysrasia Pähkinä - TiberianChess.fi

Katso kaikki säilytysrasiat täältä.

 

PAINO

Nappuloiden paino riippuu niiden pohjassa olevan raudan määrästä. Yleensä enemmän painoa tarkoittaa parempaa vakautta.

 

SHAKKIKELLO

Harkitse myös digitaalista shakkikelloa samalla kun tilaat shakkilaudan ja -nappulat. Shakkikello tehostaa peliä, tarjoaa ajastusominaisuudet ja varmistaa reilun, hauskan ja aidon matsikokemuksen. Kätevä lisä, joka täydentää shakkipelisi entistäkin paremmaksi.

Katso kaikki shakkikellot täältä.

 

DGT 2050 Digitaalinen Shakkikello - TiberianChess.fi

DGT 2500 - Helppokäyttöinen ja tyylikäs digitaalinen shakkikello

 

 

NEUVOJA & APUA

Jos kaipaat lisäohjeita tai apua, olemme valmiina auttamaan chatin, sähköpostin tai puhelimen välityksellä.

Suosituimmat Tuotteemme